Φίλτρο Νερού

ΦΙΛΤΡΑ
-ΑΝΩ ΠΑΓΚΟΥ-
-ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΟΥ
-ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ
-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

Ανταλλακτικά Φίλτρα ενεργού άνθρακα:
Συγκρατούν:
Λάσπη – χώμα – σκουριά-ίνες αμιάντου- χλωριο και παράγώγά του – βακτήρια–απομάκρυνση προσμείξεων και ακαθαρσιών- ιζημάτα και πτητικές οργανικές ενώσεις- κύστες παρασίτων, βαρέα μέταλλα (μόλυβδος, χαλκός).
ΔΕΝ δεσμεύουν διάφορα ιχνοστοιχεία (όπως διαλυμένο ασβέστιο, μαγνήσιο), διατηρώντας την ποιοτική σύσταση και γευστικότητα του νερού.

Ο άνθρακας είναι μία λεπτή, άοσμη, άγευστη και μη τοξική μαύρη ουσία σε μορφή σκόνης.
Παράγεται από μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, φλοιό καρύδας, πυρήνες ελιάς αλλά και από πετρέλαιο.
Ο ενεργός άνθρακας είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα, επεξεργάζεται όμως με διαφορετικό τρόπο που του επιτρέπει να έχει μία εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια.
Οι πόροι αυτοί αυξάνουν σημαντικά το εμβαδόν της επιφάνειας του.
Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν και μοιάζει οπτικά σαν μία λεπτή, άοσμη, άγευστη και μη τοξική μαύρη σκόνη.
Θερμαίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα για να αποκτήσει την χαρακτηριστική πορώδη επιφάνεια του.
Οι μικροσκοπικές αυτές τρύπες ή αλλιώς πόροι, μπορούν να αυξήσουν το εμβαδόν της επιφάνειας του άνθρακα από 500 έως 1500 m2/gr.
Λόγω αυτής της επεξεργασίας μπορεί και δεσμεύει διάφορες ουσίες που έρχονται σε επαφή με αυτόν, σε υγρή η και αέρια μορφή και σε ποσότητες πολλαπλάσιες από το βάρος του.
Ένα κυβικό εκατοστό ενεργού άνθρακα έχει το ίδιο εμβαδόν με μια επιφάνεια 50,000 τετραγωνικών μέτρων.

Φυσικά, ο ενεργός άνθρακας που παράγεται από φλοιό καρύδας είναι ο πιο οικολογικός και φιλικός προς το περιβάλλον!

Φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα
Αυτή η σκόνη τοποθετείται σε ένα πλαστικό φυσίγγιο, δημιουργώντας έτσι ένα φίλτρο νερού ενεργού άνθρακα που μπορεί να μπει σε διάφορες συσκευές φιλτραρίσματος νερού.
Μπορεί επίσης να συμπιεστεί και να κολληθεί με ειδικά πολυμερή ώστε να γίνει ένα συμπαγές κυλινδρικό σώμα (φίλτρο συμπαγούς ενεργού άνθρακα).
Ο συμπαγής αυτός άνθρακας είναι στην ουσία ένας τοίχος από τον οποίο πρέπει να περάσει το νερό για να φιλτραριστεί. Όσο πιο πολύ συμπιέζουμε αυτή τη σκόνη, τόσο πιο στενές είναι οι τρύπες από τις οποίες μπορεί να περάσει το νερό.
Από τη στιγμή που θα γίνει συμπαγής, ο ενεργός άνθρακας καλύπτεται με ένα πανάκι για να μειώνονται τα χώματα και στις δύο άκρες του ενώνονται δύο πλαστικά κουμπώματα με φλάντζες.
Το νερό αναγκάζεται να διαπεράσει το φίλτρο και φιλτράρεται από διάφορες βλαβερές ουσίες όπως για παράδειγμα το χλώριο, το χλωροφόρμιο, τα αιωρουμένα σωματίδια, την άμμο, τη σκουριά, τη λάσπη, τα χώματα, τον ολικό οργανικό άνθρακα, τις βιομηχανικές οργανικές ενώσεις (τετραχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθυλένιο), τις διαλυμένες οργανικές ενώσεις, το οργανικό χρώμα, το διαλυμένο σίδηρο, το μαγγάνιο και διάφορα άλλα.
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι αφαιρεί τελείως τη δυσάρεστη γεύση και οσμή που έχει το νερό του δικτύου.
Οι τρύπες αυτές μετριούνται με μικρά, δηλαδή χιλιοστά του χιλιοστού. Η στάνταρντ εκδοχή στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι τα 5 μικρά, ή αλλιώς 5 χιλιοστά του χιλιοστού.
Για να καταλάβετε πόσο στενές είναι αυτές οι τρύπες από τις οποίες αναγκάζεται να περάσει το νερό, αρκεί να σκεφθείτε ότι το κεφαλάκι μίας τρίχας από τα μαλλιά σας έχει διάμετρο 100 μικρά.
Όσα σωματίδια καταφέρουν τελικά να περάσουν από αυτόν τον τοίχο, φιλτράρονται πλέον από τον ενεργό άνθρακα.
Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να συμπιεστεί μέχρι και 0.5 μικρά.

Εάν το νερό έχει πολύ χώμα, ο συμπαγής άνθρακας θα μπουκώσει πιο γρήγορα. Οπότε εάν στην περιοχή σας έχετε νερό με αρκετό χώμα, προτιμήστε άνθρακα σε σκόνη.
Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υλικά όπως για παράδειγμα το κεραμικό για να δημιουργήσουν ένα φίλτρο πολλαπλών

Επικοινώνησε μαζί μας για να επιλέξουμε το φίλτρο που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.